Kotisivu

Historia

Norwichit 

JOLE-tuonti kone.JPG (13179 bytes)

Pentukuvia!

Norfolkinterrierit

 

Norfolkin- ja norwichinterrierit ovat terriereistä pienimpiä - niiden ihannekorkeus on vain 25 cm. Pienestä koostaan huolimatta ne ovat melkoisia sisupusseja, iloisia ja terhakoita pikku veitikoita. Norfolkinterrierit ovat myös varsin älykkäitä - omalla itsenäisellä tavallaan! Molemmat rodut ovat tunnetusti pitkäikäisiä.

Luonne ja olemus

Norfolkinterrierit ovat perhekoiria sanan varsinaisessa merkityksessä: ne rakastavat ihmisiä ja lapsia aivan erityisesti, ja niiden kanssa voi halutessaan harrastaa melkeinpä mitä tahansa. Ne ovat eloisia koiria ja kestäviä lenkkeilijöitä. Koska ne myös oppivat melko helposti useita erilaisia komentoja, niiden kanssa voi mainiosti harrastaa vaikkapa tottelevaisuuskoulutusta tai agilityä. Toisaalta norfolkinterrierit ovat sekä itsetietoisia että älykkäitä, joten ne tarvitsevat määrätietoisen kotikasvatuksen.

 

Rodun historiaa 

Tämä terhakka rotu on kotoisin Englannista. Norfolkin- ja norwichinterrierit olivat yksi ja sama rotu vuoteen 1964 asti. Alunperin rotu jalostettiin pyydystämään rottia ja hiiriä, ja todennäköisesti koiria käytettiin myös kaniinijahdissa. Nykyään ne ovat iloisia ja eloisia seurakoiria, mutta jahtaavat toki mielellään pikkujyrsijöitä ja oravia aina kun saavat siihen tilaisuuden...

   

Suomeen norfolkinterrierit tulivat tuonteina vuonna 1972. Tätä ennen pentuja oli syntynyt Suomessa norwichinterrierivanhemmista.

Lisätietoja

Omista koiristamme ja kasvateistamme löydät kuvia ja tietoja Omat koirat-sivulta.

Linkkejä:

Click here for the English version