Kotisivu

Historia

Norfolkit

JOLE-tuonti kone.JPG (13179 bytes)

Norwichinterrierit

Jos jokin koirarotu on ihanteellinen valinta kenelle tahansa, se on varmastikin norwichinterrieri. Nämä pienet (ihannekorkeus 25 cm) terrierit antavat omistajalleen lukemattomia riemun hetkiä ja sopeutuvat melkein mihin tahansa. Norwichinterrierit ovat myös tunnetusti erittäin pitkäikäisiä; ensimmäisestä Suomessa syntyneestä pentueesta lähtöisin ollut narttu eli peräti 18 vuotta!

Luonne ja olemus

Norwichinterrierit ovat iloisia, reippaita ja ystävällisiä. Ne ovat sisukkaita ja täynnä elämänhalua; pienestä koostaan huolimatta ne ovat myös hyviä vahtikoiria. Kun ne kuulevat tai näkevät jotain epäilyttävää, ne ilmoittavat siitä kovalla haukullaan omistajalleen eivätkä lopeta ennen kuin asia on tarkistettu. Tarpeen tullen ne osaavat suojella perhettään ja omaisuutta, sillä niillä on urhea ja peloton mieli.

Norwichinterrierit rakastavat lapsia ja viihtyvät hyvin myös muiden koirien kanssa.  Ne ovat aina valmiita leikkiin, lenkille ja mihin tahansa toimintaan, jossa saavat nauttia perheensä seurasta. Norwichinterrierit rakastavat ulkoilua ja toimintaa, ja ne ovat kestäviä lenkkeilijöitä. Lisäksi ne ovat älykkäitä ja oppivaisia koiria, joiden kanssa voi harrastaa melkeinpä mitä tahansa.

Rodun historiaa 

Tämä terhakka rotu on kotoisin Englannista. Norwichin- ja norfolkinterrierit olivat yksi ja sama rotu vuoteen 1964 asti. Alunperin norwichinterrierit olivat arvostettuja rotantappajia ja luolakoiria, mutta  nykyään ne ovat lähinnä iloisia ja eloisia seurakoiria. Ne sopeutuvat erinomaisesti niin maalle kuin kaupunkiin.

Ensimmäiset norwichinterrierit tuotiin Suomeen vuonna 1965, ja samana vuonna syntyi ensimmäinen pentuekin.

 

Lisätietoja

Omista koiristamme ja kasvateistamme löydät kuvia ja tietoja Omat koirat-sivulta.

 

Linkkejä:

 

Click here for the English version